József Attila Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola

Bethlehemi jászol

„Együtt- Közösen” – Egy kiállítás margójára

2021. november elején, igazgatónőnk, Krén- Poroszka Jolán, körlevélben küldött tájékoztatót egy kézműves pályázatról tantestületünknek.


Iskolánk 4.b osztályának pályázata

A pályázatot, amely a „Betlehemi – jászol” címet viseli, 28. alkalommal írta ki A Magyar Kézművességért Alapítvány, az IPOSZ, BKIK Kézműipari Tagozat, Esztergom- Budapesti Főegyházmegyei Turisztikai Iroda és a Ciszterci Egyházközség.

Amikor elmondtam osztályomnak a pályázati lehetőséget, azonnal fellelkesültek. Zenei tagozatos osztályként a művészet szinte minden ága érdekli őket. Mesét, verset írnak, papírszínházat készítenek, és természetesen lelkes énekkarosok.

Néhány évvel ezelőtt egy kerületi civil kerületi pályázatra már készítettünk Kenyér- betlehemet. Újra kellett tehát csak alkotni. Jolika néni közbenjárására a fenntartó biztosította a nevezési díjat.

Egy hatalmas kenyérből elkészítettem az alapot, a barlangot. A kenyérbélből, ragasztóanyag felhasználásával formálták meg a gyerekek az általuk választott figurákat.


A 4.b osztályos tanulók elkészített alkotásuk mellett.

Kiszáradás után történt a festés, és az apró bábuk rögzítése az alapra. A csoportnév kiválasztása sem okozott nehézséget, hiszen minden programban együtt, közösen veszünk részt.

Az AMKA honlapjára november 25- én került fel a bezsűrizett alkotások sora. Hiába néztem; József Attila iskola néven nem szerepeltünk benne… Akkor az egyik kisfiú, Zénó megszólalt:- Nem „Együtt- Közösen” a nevünk?


Az alkotás elkészítői

Így már ott voltunk a névsorban! Óriási örömujjongás tört ki, hogy beválogatták munkánkat.

A december 16-i kiállítás megnyitón is részt vettünk, teljes létszámmal; Krén- Poroszka Jolán igazgató néni, Aratóné Dunai Mária tanító néni, Farkas László igazgató helyettes úr kíséretében.

Külön elismerésben nem részesültünk, de „Kenyér- betlehemünk” megtekinthető a Szent István Bazilika Lovagtermében, január 7-ig, és az alkotás szerepel a kiállításról készített fotóalbumban is.

Első alkalommal nem is kell nagyobb jutalom!

Szeretnénk ezúton is megköszönni a fenntartó és az iskolavezetőség támogatását, segítségét!

József Attila Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola

„Együtt- Közösen” csoport /4.b

Bakó Tímea Rita, Bárkányi Hanga, Csonó Rebeka, Gergely Csilla Szabina, Glonczi Áron, Horváth Regina, Kósa Ramóna, Lakatos Bence. Lakatos Kinga, László Zénó, Martinoni Giulia Wilhelmina, Németh Luca Judit, Papp Gergő, Peczek Ramszesz, Szolnoki Kinga, Szomolányi Patrik, Vadászi Liliána, Zsidó Petra Zsuzsanna

 
a megnyitó után a Bazilika lépcsőjén

GRATULÁLUNK Fent Éva néninek és a 4.b osztály tanulóinak!