• Iskolánkról

  Iskolánkról

  Szeretettel üdvözöljük Önt a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola honlapján! Kérjük ismerkedjen meg Velünk, múltunkkal, jelenünkkel, és jövőbeli céljainkkal.


  Bővebben...
 • Német nemzetiségi oktatás

  Német nemzetiségi oktatás

  Intézményünkben 2007-ben vezettük be a német nemzetiségi oktatást.A nyelv a kultúra fontos része, mely az elődök kultúráját is magában foglalja, s egyben a nemzetiség értékes örökségét jelenti.

  Bővebben...
 • Ének-Zene tagozat

  Ének-Zene tagozat

  Az iskola az általános képzés mellett fő feladatának tekinti a művészeti nevelést, oktatást. Ma a zenét, művészetet nem igazán pártoló világban különösen fontos szerepet tulajdonítunk a kórus közösségnevelő hatásának, zenét szerető és művelő ifjúság nevelésének.
  Bővebben...
 • 1
 • 2
 • 3

Híreink

Millenniumi Kupa

 Millenniumi Kupa történelmi csapatverseny

 

Kerületünk nagymúltú történelmi csapatversenye 21 éve indult Somogyvári Géza, Pesterzsébet díszpolgára alapításával. A kezdetektől nagy lelkesedéssel vettek benne részt az attilás diákok, s az utóbbi egy évtizedben nem találtak legyőzőre. Mivel iskolánként 2 csapat indulhat, általában az első és második, vagy az első és harmadik helyezést hozzák el versenyzőink.

 

Az első helyezett csapat és felkészítő tanára

Az idei téma Pesterzsébet múltja volt: Erzsébetfalva alapításától Pesterzsébet várossá válásáig. A verseny megint 3 részből állt: a benevezési lapokat digitálisan kellett megszerkeszteni, úgy, hogy a háttér utaljon lakóhelyünk múltjára. Másodszorra az iskola történetét kellett feldolgozni 6-7 diából álló prezentációban, melyet a szóbeli versenyen az iskoláknak be is kellett mutatni, úgy, hogy kiderüljön: miért jó az ő iskolájukba járni.

A szóbeli versenyre hagyományosan a Csili nagytermében került sor, a zsűri elnöke Komoróczy László képviselő, egykori történelemtanár volt. A megadott szakirodalom és képanyag tekintélyes volt; s változatos feladatokon keresztül adtak a csapatok számot a felkészültségükről. Volt igaz-hamis feladat, totó; az alapítók képeit kellett párosítani az életrajzaikkal; régi épületek negatívjait kellett beazonosítani, s a hozzá kapcsolódó feladatokat megoldani. Legnehezebbnek a Maradj talpon! játékrész tűnt: az első kérdésnél kiesett a csapatok nagy része.

A prezentációk nagyon igényesek voltak, érdeklődéssel figyeltük a többi iskola múltját bemutató diasorokat is. A győztes csapatunk prezentációjának különlegessége volt, hogy Mariann néni versbe szedte iskolánk múltját és jelenét, s a 8.b-s diákok remekül adták elő.

Második helyezett csapat és felkészítő tanára

 Az első helyezett csapat az október 22-i kerületi megemlékezésen az Emlékezések terén vehette át a vándorkupát, amely ismét végleg nálunk marad, mert egymás után háromszor nyerte el iskolánk. A győztes csapat tagjai: Cseh Eszter, Székely-Sipos Csanád, Magyari Sándor. Póttag: Balog Dániel. Felkészítő tanáraik: Asquiné Papp Klára és Kosákné Antoni Mariann.

GRATULÁLUNK TANULÓINKNAK ÉS AZ ŐKET FELKÉSZÍTŐ KOLLÉGÁINKNAK!

OSense O-Sense