• Iskolánkról

  Iskolánkról

  Szeretettel üdvözöljük Önt a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola honlapján! Kérjük ismerkedjen meg Velünk, múltunkkal, jelenünkkel, és jövőbeli céljainkkal.


  Bővebben...
 • Német nemzetiségi oktatás

  Német nemzetiségi oktatás

  Intézményünkben 2007-ben vezettük be a német nemzetiségi oktatást.A nyelv a kultúra fontos része, mely az elődök kultúráját is magában foglalja, s egyben a nemzetiség értékes örökségét jelenti.

  Bővebben...
 • Ének-Zene tagozat

  Ének-Zene tagozat

  Az iskola az általános képzés mellett fő feladatának tekinti a művészeti nevelést, oktatást. Ma a zenét, művészetet nem igazán pártoló világban különösen fontos szerepet tulajdonítunk a kórus közösségnevelő hatásának, zenét szerető és művelő ifjúság nevelésének.
  Bővebben...
 • 1
 • 2
 • 3

Márton nap

nov. 12 2019

 Márton - napi vigadalom

Iskolánk, a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola idén is nagy örömmel készült a hagyományos Márton- napra. 

2019. november 11- én ünnepeltük Savaria híres szülöttét, aki több, mint 1700 évvel ezelőtt élt s gyógyította, oltalmazta a rászorulókat.

A német nemzetiségi osztályosok számára az ünnepség 16:30 órakor kezdődött. Az alsó tagozatosok izgatottan gyülekeztek a tornateremben, ahol minden németes osztály egy- egy kis műsorral készült. Az 1. c apró lámpácskákkal fénytáncot lejtett, a 2. c és a 4. c sváb táncokkal szórakoztatták a közönséget. A 3. c pedig a híres jelenettel készült, melyben megszívlelhettük Márton emberségét.

A felső tagozatosok ezalatt érdekes feladatokat oldhattak meg, mely során elmélyíthették ismereteiket szent Mártonról.

17 órától minden osztály a saját termében fogyaszthatta el a szülők segítségével összeállított liba- lakomát.

Majd a nap egyik legünnepélyesebb része következett, mikor nyolc osztály lámpásokkal vonult végig az utcákon a Pesterzsébeti Városházáig, ahol a kellemes Márton- napi muzsikaszó mellett teát, a felnőttek forralt bort fogyaszthattak.

  

 

OSense O-Sense