• Iskolánkról

  Iskolánkról

  Szeretettel üdvözöljük Önt a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola honlapján! Kérjük ismerkedjen meg Velünk, múltunkkal, jelenünkkel, és jövőbeli céljainkkal.


  Bővebben...
 • Német nemzetiségi oktatás

  Német nemzetiségi oktatás

  Intézményünkben 2007-ben vezettük be a német nemzetiségi oktatást.A nyelv a kultúra fontos része, mely az elődök kultúráját is magában foglalja, s egyben a nemzetiség értékes örökségét jelenti.

  Bővebben...
 • Ének-Zene tagozat

  Ének-Zene tagozat

  Az iskola az általános képzés mellett fő feladatának tekinti a művészeti nevelést, oktatást. Ma a zenét, művészetet nem igazán pártoló világban különösen fontos szerepet tulajdonítunk a kórus közösségnevelő hatásának, zenét szerető és művelő ifjúság nevelésének.
  Bővebben...
 • 1
 • 2
 • 3

Udvarszépítés

nov. 11 2019

 

Iskolánk a 2019. évi pályázaton 50000 Ft jutalomban részesült, melyet iskolánk szépítésére, udvarunk megújítására fordítottunk. A zöld növények otthonosabbá, élhetőbbé varázsolják azt a teret, ahol a tanítványaink életük nagy részét töltik. Az egészségesebb, kulturáltabb környezet kialakítása alkalmas tanítványaink és szüleik szemléletformálására, mely pedagógiai célkitűzéseinkkel is szoros összhangban áll. Az évek tapasztalata azt mutatja, hogy a nemes cél a szülői munkaközösségeket is megmozgatja, felajánlásaikkal, társadalmi munkájukkal támogatják környezetszépítő akcióinkat. Ebben a tanévben kiemelkedően eredményes volt az alsó tagozatos munkaközösség által megszervezett őszi udvarszépítő délután, a szülők és kollégák lelkes munkája pedig példaértékű.

Mivel az örökzöld növények egész esztendőben dekoratív színfoltjai a parkoknak és a kerteknek, idén iskolánk udvarára is vásároltunk évelő örökzöldeket. A betegségben elpusztult tujáink helyére 10 db gyorsan növő leylandi ciprust ültettünk. A kis udvarra dézsákban elhelyeztünk 4 db borókafenyőt, a nagy udvarra szülői felajánlással 10 db erdei fenyő is került. A gyorsan fejlődő császárfa ültetésével az osztályok árnyékolásához szeretnénk környezetbarát megoldással szolgálni. 

   

Úgy véljük a virágos növények látványa feszültségoldó hatású, ezért rendkívül fontos, hogy minél nagyobb számban dekoráljuk vele intézményünket. Az öt db spirea- és levendulabokor évelő, viszonylag igénytelen, reményeink szerint még hosszú ideig szépíti az udvart. Az árvácska palánták (30 db) kedves színfoltjai a belső udvarunknak. Ha sikeresen áttelelnek, tavasszal is virágos felülethez juthatunk. Az október 6-i ünnepségre vásárolt krizantémok (14 db) nemcsak az iskolai műsort tették emlékezetessé, hanem az ünnep elteltével virágládákba elhelyezve, szép őszi színeikkel gazdagítják környezetünket.

   

Gondoskodtunk a növények ültetéséhez szükséges virágföld beszerzéséről (800 liter föld, 20 liter marhatrágya). A vásárolt áru szállításához szülőktől és kollégáktól kaptunk segítséget. 
Az ültetésen kívül sor került a meglévő fák és bokrok metszésére, a lehullott falevelek összegyűjtésére, sőt udvari játékok és padok újrafestésére is.
Köszönjük az önkormányzat által felajánlott pénzösszeget, valamint a szülők és kollégák áldozatos munkáját, anyagi támogatását.

 Budapest, 2019.11.10.

Gyulai Tünde és Major Judit
munkaközösségvezetők

OSense O-Sense